Jedlé obálky s malinovou omáčkou
Tento netradičný nápad na koláčik som našla, keď som hľadala recepty na valentínske pečenie. Môžete ho ale upiecť aj k narodeninám, alebo len tak pre radosť. Sladká obálka s horúcou malinovou omáčkou iste poteší každého maškrtníka.

Na túto dobrotu budeme potrebovať krehké cesto. Buď si ho pripravíte sami, alebo kúpite v obchode hotové, vyvaľkané, ako som to urobila ja. Nezáleží na tom, aký tvar bude cesto mať, pretože z neho aj tak budeme vyrezávať. Najprv si vyrežeme štvorec na obálku. Do stredu uložíme náplň, ja som si zvolila vanilkový termix a broskyňový a malinový kompót, ale obálku môžete naplniť dobrotami podľa vlastného výberu. Neodporúčam však príliš riedke krémy a farebné mäkké ovocie, ktoré by sa pri pečení mohli roztiecť a nevyzeralo by to pekne. Ja som to riskla s malinami, ale vyberala som skôr tvrdšie a nechala som ich poriadne odkvapkať. Ovocie nezabudnite posypať cukrom, výborne sa hodí trstinový. Cesto potom poskladajte do tvaru otvorenej obálky a naaranžujte ovocie tak, aby z nej trčalo. Ak máte vykrajovacie formičky, môžete obálku ozdobiť srdiečkom, alebo iným tvarom. Ja som vyskúšala použiť pečiatku, ale pri pečení sa vzor takmer celý stratil.


Odrezky z cesta samozrejme nevyhodíme, ale budú z nich mini koláčiky. Stačí napchať akokoľvek neforemný kúsok do silikónovej formičky na muffiny, naplniť ho krémom a ovocím a celé to zakryť vytŕčajúcimi koncami cesta. Ak máte viac času a talent na zdobenie koláčikov, môžete sa s nimi trochu pohrať. Piecť ich budeme spolu s obálkou pri 180 - 200 stupňoch tak dlho, aby obálka príliš nezhnedla, treba to kontrolovať.
Túto dobrotu môžete samozrejme naservírovať len tak, ale prečo to ešte nevylepšiť? Z malinového kompótu mi ostalo pár malín a šťava, tak som uvarila omáčku. Je to úplne jednoduché, maliny s trochou šťavy chvíľu povaríte, pridáte trstinový cukor a pomaly prilejete v troške šľahačky rozmiešanú lyžičku Solamylu na zahustenie. Všetko nechajte prevrieť a hotovo, môže sa servírovať. Dobrú chuť!

